Cactus in potjes; de cactus is hip! Overal zien we deze stekelige groene vriendjes voorbij komen. Terug van weggeweest, want een tikkie retro zijn ze wel. Wie had deze vroeger niet op zijn/haar kamer staan? Het eerste ‘verzorgplantje’, dat gelukkig maar heel soms wat vocht nodig heeft. En dat is precies de reden waarom een cactus zo fijn is.

Cactus in pot of onder stolp

Nu zien we cactussen in allerlei soorten en maten. Met bloemetjes, als bolletjes, langwerpig, klein, groot; cactussen heb je in zoveel formaten verkrijgbaar. Zet een paar verschillende soorten bij elkaar voor een speels effect. En wat is een cactus nu zonder pot? Cactusjes kun je natuurlijk in keramiek, glazen of stenen potjes hullen. Je hebt kleinere vormen potten in talloze kleuren en vormen! Zo kun je de potjes matchen met de interieur kleuren in je huis of juist tegenstellingen creëren. Nog leuker, althans dat vinden wij, is om de cactus te ‘verstoppen’ onder een doorzichtige stolp. Dan is ‘ie meteen beschermd tegen invloeden van buitenaf (en jouw handjes tevens ook) en het ziet er chic uit, zo’n stolp. Ook zijn we fan van good old terracotta aardewerk zoals deze klassieke bloempot.

Cactus DIY

Als je helemaal out-of-the-box wilt denken… Stop je favoriete cactus in je oma’s vintage kopjes of in mooie glaasjes die je normaal gebruikt om uit te drinken. Daarnaast heb je tegenwoordig ook potjes in bijzondere vormen als doodskoppen, poppenhoofden, dieren etc. Of ga echt voor een DIY project en maak je potjes zelf! Van klei bijvoorbeeld of beplak een oud potje met scherven of mozaiek. Een heel goed idee is een bloempot met touw omwikkelen. Easy peasy! Tegenwoordig heb je ook hele simpele manieren om saaie potjes en glas te verven met een dip-dye effect en hoe leuk is als je met verf of stift bijvoorbeeld kleine cacti tekent op een potje. Dan voelt jouw cactus zich vast extra speciaal met zo’n eigen pot en een hechte planten-band begint met een beetje liefde!

We love cactus!

Cactussen zijn heel easy om te onderhouden, maar vooral stoer (dus ook tof in een mannenhuis!), eigenwijs en juist doordat je ze met beleid moet behandelen (pas op; het prikt) extra interessant. Een klein, letterlijk ongrijpbaar plantje, dat door zijn formaat ook nog eens schattig te noemen is. En juist die kleintjes zijn met een twist en een knipoog oh-zo leuk te verpakken. Cacti hier, cacti daar; inspireren maar! En mocht je zelfs de cactus niet aandurven, dan is dit deco beeld van een cactus een leuk alternatief…

Cactus in potjes

Cactus in pot met draad

Cactus in glas

Cactus in een theekopje

Yasmin

Author Yasmin

More posts by Yasmin

Leave a Reply