Klok van marmer of marmer-look

By november 5, 2017Groen in huis, Woonkamer

Marmer; you hate it or you love it. Laat ik nu tot de personen behoren die marmer fantastisch vinden. Een marmeren keukenblad is dan ook een grote droom, maar dat is nog even sparen geblazen. Gelukkig zijn er talloze marmeren accessoires die de leegte in mijn hart (ofja, in mijn keuken) kunnen opvullen en hebben we in het nieuwe huis marmeren vensterbanken, dus voorlopig kan ik mooi daar naartoe staren.

Bij de Kwantum sprong een tijd terug een donkergroene marmeren klok met gouden wijzers in het oog. Ik ben niet alleen vatbaar voor marmer, maar ook voor groen en goud dus je snapt dat er grote aantrekkingskracht in het spel was. Dat vriendlief nog zei; ‘Een klok hebben we toch helemaal niet nodig’, ontkrachtte ik dan ook volledig door een verhaal op te hangen dat ik dat ’s ochtends toch wel handig vind (wat een argument). Want verder loop ik heus niet 24/7 met mijn telefoon, met tijdsaanduiding, in mijn handen. Dat terzijde.

Marmer; de look van dit moment

Ik vind een klok van marmer dé accessoire voor deze herfst. Marmer heeft een luxe doch industriële uitstraling. Sommige vinden het kitsch, ik vind het prachtig. Marmer kan vrij duur zijn, maar gelukkig heb je tegenwoordig tal van marmer-look accessoires. Dezelfde look voor een vriendelijker prijsje. Dus ook voor de budget-wonen-liefhebbers (moi) is er genoeg marmer verkrijgbaar voor in huis. Zoals klokken!

Marmeren accessoires combineren

Het is super easy om marmeren accessoires te combineren. Marmer combineert namelijk met veel kleuren. Denk hierbij aan groen, salie, roze, petrol, blauw, geel, oker; vrijwel alles! Marmer is van zichzelf natuurlijk vrij neutraal, vaak in wit, zwart of grijs. Als woonaccessoire is marmer van alle markten thuis en ook goed te combineren met beton, goud, hout, koper en staal. Een klok met marmer is dan ook een musthave in je interieur. Dit soort woonaccessoires kunnen de eyecatcher in je huiskamer worden. Ben je al om?

Klok op tafel

Wij hebben de klok nu op de tafel tegen de muur aangezet. Er is nog zoveel te doen in huis, dat het nu nog te vroeg is om een mooi plekje uit te zoeken voor deze catch. Maar eigenlijk vinden we het best gezellig om zo aan tafel een misplaatst accessoire te hebben. De donkergroene marmeren klok is vrij dun en neemt nauwelijks plaats in dus misschien blijft ‘ie wel staan waar ‘ie nu staat… Als we niet gek worden van het getik. Want dat is het enige minpuntje aan klokken (tip; stille klokken!).

Hebben jullie ook een mooie klok in huis hangen? Show het via Instagram door @delaatstewoontrends te taggen of #delaatstewoontrends te gebruiken.

Yasmin

Author Yasmin

More posts by Yasmin

Leave a Reply