Bijzettafeltjes of een salontafel. Wat staat er bij jou in de zithoek in de buurt van de bank en voor de televisie? ‘Vroeger’ was het heel normaal om een bank te hebben, daarvoor een bijzettafel en dan je televisie. Maar tegenwoordig zijn er twee dingen anders:

  1. De televisie is niet meer het centrale punt in de woonkamer
  2. De salontafel is vervangen door bijzettafels, krukjes, poefjes of hockers

1. De televisie is vervangen

Waar staat jouw televisie? Heb jij eigenlijk wel een televisie? Het komt steeds vaker voor dat mensen hun televisie op een minder prominente plek in huis hebben, of dat ze zelfs helemaal geen televisie meer hebben. Tegenwoordig kun je vrij veel met bijvoorbeeld een laptop. Denk aan lekker serietjes kijken met Netflix op de bank. Of dat ze de televisie door middel van verschillende systemen wegwerken in de woonkamer of juist meer als kunstobject neerzetten.

Vogels Vloerstandaard

Zo is Vogels (van de ophangsystemen) onlangs in de prijzen gevallen met hun vloerstandaard tijdens de Dutch Design week 2017 in Eindhoven.

De salontafel de deur uit

Ronde bijzettafeltjes top viewOok de traditionele salontafel (eventueel met lades en opbergmogelijkheden voor de afstandbediening en de onderzetters) is steeds minder ‘gewoon’. Steeds vaker zie je dat deze vervangen is door bijvoorbeeld één of meerdere bijzettafeltjes of een combinatie van bijvoorbeeld een hocker met daarop een dienblad. Het leuke hiervan is dat je kunt kiezen voor verschillende vormen en kleuren. Zelf heb ik bijvoorbeeld op dit moment een klein rond kleed met daarop 2 ronde krukjes die dienst doen als bijzettafeltje en 1 poefje waar ik af en toe eens lekker mijn voeten op kan laten rusten als ik weer eens een keertje voor de tv neerplof. Ik heb gekozen voor een combinatie van 3, omdat je daarmee mooi kunt spelen met afmetingen, materiaal en kleur. En… niet geheel onbelangrijk. Als je meerdere kleine bijzettafeltjes hebt, dan kun je er ook heel gemakkelijk eentje naar je toe trekken om bijvoorbeeld je lekkere thee of glaasje wijn op neer te zetten. Is toch nét nog wat relaxter binnen handbereik, dan dat je er he-le-maal voor naar voren moet bukken ;-).

Kleine ronde bijzettafeltjes

Het grijze krukje is van Sissy-Boy en is lekker licht. Het krukje van hout met de zwarte pootjes heb ik voor een paar euro op de kop getikt bij Action. Het hout heb ik bewerkt met een mooie houtolie, zodat het krukje wat meer van zijn natuurlijk aard toont. Door de olie komen de kleuren en de ‘vlammen’  van het hout beter uit. Het poefje en het kleed heb ik gekocht bij Xenos. Zo zie je maar weer, dat niet alle accessoires duur hoeven te zijn om toch een mooi geheel te kunnen vormen. En het leuke van spullen kopen die niet zo duur zijn, is dat je ze over een tijdje zonder schuldgevoel kunt vervangen voor iets anders als je weer toe bent aan verandering! Win-win.

Wat heb jij in je huiskamer staan? En ben jij een echte televisiekijker? Heb je een mooi (uniek) plaatje van je zithoek, mail ons en wie weet delen we hem op ons Instagramaccount

Kristianne

Author Kristianne

More posts by Kristianne

Leave a Reply