Het liefst prop ik de bank vol met kussens. Zo knus en gezellig! Het is natuurlijk niet altijd even praktisch, daar een bank vooral gebruikt moet worden als zitplek in plaats van verzamelbaak… Maar jezelf zo lekker nestelen tussen al die zachte kussentjes nu het buiten kouder begint te worden, is toch heerlijk? Ik heb een nieuwe favoriet, namelijk geometrische kussens. Kussens met strakke vormen als print!

Verschillende soorten kussens en prints

Kussens komen in mijn ogen het beste uit de verf als het een soort bij elkaar geraapt zooitje is. Met allerlei patronen, variatie in kleur, verschil in stoffen. Juist leuk als het net niet matcht. Zo koop ik heel willekeurig kussens en kussenslopen bij winkels waar ik toevallig kom, om ze vervolgens thuis pas bij elkaar te leggen. Puzzelen totdat je de juiste combinatie hebt gevonden! En die uitgekozen combinatie kan best na een paar weken alweer vervelen. Maar dat is zo fijn aan kussens, je kunt er gemakkelijk mee variëren.

Favoriet: geometrische kussens!

Vooral geometrische kussens waarbij strakke belijningen en figuren zijn op dit moment een trend in het interieur. Je denkt misschien bij simpel en strak niet meteen aan huiselijke knusheid, maar zet er een fluwelen kussen of zacht plaid bij en je hebt direct een ander effect.

Geometrische vormen zijn rechthoeken, vierkanten, cirkels, driehoeken. Een kussen met een geometrische print kan bijvoorbeeld een driehoekjes patroon hebben, hippe zwart-wit rondjes of een grafisch raster. Sommige varianten zijn heel kleurrijk, andere wat meer ingetogen. Mijn favoriet heb ik per toeval bij JYSK gevonden. Dit kussen heeft een egale rustige achtergrondkleur met daarop subtiele lijnen; een beetje grijs-blauw met gouden ruiten. Qua kleur niet helemaal passend bij de rest van het huis, maar wel tof op de lichtgrijze bank!

Ben jij ook fan van kussens met geometrische prints? Show het via Instagram door @delaatstewoontrends te taggen of #delaatstewoontrends te gebruiken.

Kussens met geometrische prints

Yasmin

Author Yasmin

More posts by Yasmin

Leave a Reply