Okergeel is momenteel één van de trendkleuren. Een woonkamer krijgt al snel iets gezelligs met een paar okergele kussentjes op de bank of wat okergele accessoires. Nu de dagen korter worden en de temperatuur steeds meer richting de 0 graden gaat, ben ik op zoek naar warmte en gezelligheid in huis. Vroeger was ik niet zo’n liefhebber van de herfst met al die regen. Ik vond het maar guur! Tegenwoordig kan ik er steeds meer van genieten. Bomen beginnen hun bladeren te verliezen, maar voordat ze de grond raken verschieten ze nog even van kleur. Het heeft wel iets, al die prachtige herfstkleuren. De bladeren die geel, oranje of zelfs diep rood kleuren. Het heeft bijna iets romantisch… zolang-het-niet-regent!

Een okergele muur

OkergeelNu de herfst is aangebroken krijg ik steeds meer de neiging om lekker op de bank te kruipen onder een dekentje met een kop thee. Lekker cocoonen voor de televisie of met een goed boek. Om de warmte ook in je interieur terug te brengen is het gebruik van okergeel een goede keuze. Okergeel is momenteel een van de trendkleuren. Een woonkamer krijgt al snel iets gezelligs met een paar okergele kussentjes op de bank of wat okergele accessoires. Wil je je woonkamer tijdelijk een make over geven, dan kun je er ook voor kiezen om één muur okergeel te schilderen. Het geeft meteen een zonnige, vrolijke touch aan je interieur.

Okergeel met zwart-wit, roze of petrol

Okergeel is prima te combineren met zwart of wit. Deze primaire kleur verfrist, brengt warmte en kleur. Maar het is ook mooi met elke tint grijs, natuurtinten of bijvoorbeeld lichtroze. In mijn woonkamer zit toevallig ook geel in het glas-in-lood, dus als het licht goed valt, dan kleurt de muur mee met het raam. Nog even een mooi kleed en nieuwe gordijnen en mijn woonkamer is zo goed als af!

Huiskamer met okergele kussentjes

Okergele accessoires

Design radiator en okergele handdoeken

Okergeel, een van de laatste woontrends, of (mosterd)geel past eigenlijk bij vrijwel elke kleur. Het verfrist elk interieur! Wil je het combineren met een andere trendkleur en wil je nog meer kleur in huis? Kies dan voor de combinatie met petrol of teal. Omdat ik de smaak helemaal te pakken heb, heb ik ook mijn grijze badkamer een make over gegeven met een gele muur en gele accessoires. De handdoeken heb ik een tijdje geleden in de aanbieding gekocht bij Blokker. Lekker betaalbaar en daardoor geen probleem als ik over een tijdje de kleur (of de handdoeken) beu ben en toe ben aan iets nieuws ;-). Iemand vertelde me ooit dat een kamer maar maximaal 3 tot 4 kleuren mag hebben, waarvan 2 basiskleuren en 2 accentkleuren! En een andere tip die ik je mee wil geven, is dat als je voor een kleur kiest, je die kleur minimaal nóg een keer terug moet laten komen. Het kan zelfs mooi zijn om dat in drievoud te doen, maar overdrijf niet. Zo breng je een kamer wat meer in balans.

Kristianne

Author Kristianne

More posts by Kristianne

Leave a Reply